Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Να πάω σε μουσείο ή να βγω για ποτό?

 
Όταν έλεγα στους φίλους μου για το Taf, αυτόν τον πολυχώρο μπαρ-εκθέσεων-live, μου έλεγαν ότι δεν συγκρίνεται με εκθεσιακούς χώρους υψηλής τέχνης, όπως μουσεία και κάποιες γκαλερί. "Ναι, άλλα εκεί που ο άλλος έχει πάει να πιει το ποτό του, θα δει κι ένα δυο πίνακες, κι ένα βίντεο, χωρίς να το έχει προγραμματίσει", τους έλεγα! Ενώ στην γκαλερί πόσοι θα πάνε?
Η αλήθεια είναι στο Taf μου είχε κάνει εντύπωση ο χώρος που σε μεταφέρει σε μία παλιά Αθηναϊκή αυλή, και οι εκθέσεις μου άρεσαν, χωρίς όμως να με εντυπωσιάσουν. Να όμως που η προηγούμενη έκθεση, Κρυμμένη Αθήνα, καθώς και αυτή που ξεκίνησε σήμερα, αλυσιδωτή αντίδραση, έμοιαζαν να έχουν βγει από μουσείο σύγχρονης τέχνης! Στην πρώτη με πολλούς νέους δημιουργούς που αποτύπωσαν και σχολίασαν την πρωτεύουσα, και στην δεύτερη με την πρωτότυπη ιδέα της ανταλλαγής των έργων: Η έκθεση ξεκινάει από δύο καλλιτέχνες και συνεχίζει με τα έργα που έχουν ανταλλάξει με άλλους, και στη συνέχεια με αυτά που πήραν απο τρίτους κτλ. Έτσι αποκαλύπτεται μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ καλλιτεχνών και των έργων τους, ενώ ο επισκέπτης παρατηρεί ενδιαφέρουσες ομοιότητες μεταξύ τους. Οι τρεις επιμελήτριες έκανα πολύ καλή δουλειά λοιπόν, ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και μαζί με το ποτό στο taf να προσφέρουν ωραίες εκθέσεις!

1 σχόλιο:

  1. Οδυσσέα, τα άρθρα σου κάνουν τον αναγνώστη να θέλει να επισκεφτεί αυτά που παρουσιάζεις! Θα επισκεφτώ το TAF το συντομότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή